Quadcopter

úgy ahogy én látom...

Kisebb kategória - avagy jöjjön a 250

2015. december 25. 21:38 - Tyron hun

Előző cikkemben egy 450-es gépről írtam, ami bár nagyon tetszett, de az ára miatt el kellett vetnem! Világosan kiderült számomra, hogy nem ezt a drónt fogom megépíteni! :-)
Kicsit elkeseredtem, a drága összeállítási költsége végett, de nem adtam fel! Tovább kerestem a megoldást, hogyan lehetne nekem is egy quadcopterem...

Miután rátaláltam, elkezdtem szemezni a kisebb, 250-es osztállyal!
Kategória meghatározásnál a szám mindig egy méretre utal, mm-ben. Esetünkben 250 azt jelenti, hogy a quadcopter 4 motorjából, a két átellenes középpontjai közt húzódó távolság 250mm. (Lásd az alábbi képen!)

1b0c55859025024ba12500a48f0578ce.jpg

A 250-es kategóriába tartozó gépek sokkal fürgébbek, mint a nagyobb társaik. Őket mókázásra, versenyzésre használják. Gyorsan reagálnak az irányításra, ill. nagy sebességgel repülnek, bár a pilótától sosem távolodnak el túlságosan.

7khtky4.jpg

Példaként egy ZMR250-es Race Drón

Össz. tömegüket a végtelenségig próbálják csökkenteni, hisz nem mindegy, hogy mekkora súlyt kell cipelni! Tulajdonképpen a legjobb párosítás, ha sok "lóerőt" birtoklunk és könnyű a gépünk. Ehhez természetesen a boltok megannyi segítséget adnak számunkra, csak nyissuk ki a pénztárcánkat. :-) Lehet kapni pl. erős motorokat, könnyített vázakat vagy akár versenyzésre szánt repülésvezérlőket, de természetesen itt reggelig sorolhatnám azokat az összetevőket, amikből összeáll a tökéletes gép!

Most picit elrugaszkodva az anyagiaktól, maradjunk még a lelkesedés talaján! Mire való egy versenygép, ha nem arra, hogy kipróbáljuk magunkat és a gépünket egy pályán?! A drón világban sincs ez másképp. A pici, ám harcias gépek számos helyen előfordulhatnak. A pilóták bárhol megjelennek velük, ahol gyakorlásra alkalmas a terület. Szóba jöhet itt, játszótér, elhagyott raktár vagy akár a hátsó kertben felállított akadály pálya is.

Nem kímélik a parkolóházakat sem a lelkes vállalkozók :-)

A 250-es kategória profi légifotózásra nem alkalmas, nem szállítanak nagy kamerákat, de a fedélzeti (fpv) kamera mellett azért szoktak rájuk szerelni pl.: Mobius vagy GoPro sportkamerákat, hisz jó megmutatni a haveroknak, hogy mit műveltünk a levegőben!

mobius-bw.jpg

GoPro Hero 3 (balra) és a Mobius (jobbra) sportkamerák

Tetszik nekem ez az adrenalintól átitatott, pörgős világ! Azt hiszem elidőzök kicsit ebben a kategóriában :-)
Amennyiben ennél a drón méretnél döntök, tudok gyorsan repülni, de a fák fölé emelkedve a tájat is tudom szemlélni és rögzíteni.

Látok benne spirituszt! Ha te is, gyere és tarts velem továbbra is a cikkeimen keresztül!

 

Tyron_hun

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://quadcopter.blog.hu/api/trackback/id/tr608199240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2016.01.01. 22:34:08

Szia!
Ha tanácsolhatom, először vegyél egy szoba quadcoptert, azzal most is tudsz ismerkedni.
Meglesznek az első tapasztalatok is, utána vegyél egy X5C-t amivel már a szabadban is jókat lehet repülni, haladó módban az is egész gyors és ügyes de már óvatosan kell vele bánni.
Az első gépeket jó párszor földhöz, falhoz fogod verni és örülni fogsz nem vásároltál be valami drága és profi cuccot. nagyon sok blog és cikk foglakozik a kezdésről (nálam is találsz párat), javaslom hogy azokat is fusd át, persze a saját élmény mindig jobb, csak néha nagyon drága :)

Tyron hun 2016.01.01. 23:58:40

@Kínai cuccok blog:

Kedves Kínai cuccok blog,

Köszönöm a segítő szándékú hozzászólásodat, de sajnos már nem tudok az ötletből táplálkozni. Picit előrébb járok jelen hobby űzésében, mint ahogy azt a blogom tükrözi.
Ahogy rátapintottál jó betartani a fokozatosságot, én ezt elmulasztottam! Pontosan ezért szeretném cikkekbe szedni, hogy mi történt velem eddig, mert örülnék, ha lenne aki már az én hibáimból tanulva átlépné az esetleges aknákat az útján!
Igyekszem a további történéseket, tapasztalatokat leírni, hogy aztán már csak a mindenkori jelenről kelljen beszámolnom.

Köszönöm megjegyzésed és bízom benne, hogy a jövőben is benézel.
Boldog Új Évet Kívánok! :-)
süti beállítások módosítása