Quadcopter

úgy ahogy én látom...

Versenyek - Dubai, Velence, Hawaii

2016. március 15. 20:38 - Tyron hun

Jelen cikkben szeretnék szót ejteni a világban folyó sport eseményekről, de kezdjük picit messzebbről...

Vélhetően, anno elkezdett valaki foglalkozni a Drón reptetéssel. Gondolom rájött, hogy ez jó és érdekes dolog. Valljuk be, sokat rejt magában ez a hobby. Biztosan mások is szerették volna ezt a tevékenységet űzni, így elkezdett terjedni. Amikor valamit már egy kellő mennyiségű emberhez eljut, arra a dologra ráirányul a figyelem.
Mi sem jobb a figyelem megélésénél, mint egy hivatalos verseny. Itt a pilóták megmutathatják, mit tudnak. Összemérhetik magukat a hasonló érdeklődésűekkel. Csapatok alakulhatnak, segíthetik egymást. Gyártók, szponzorok támogatással híresíthetik termékeiket... és még sorolhatnám.

Mint tudjuk, Dubai is szeret a figyelem központjában lenni. Ezért hajlandóak is bármennyi pénzt kifizetni. Gondoljunk csak az egyedi és meghökkentő megjelenésű épületekre vagy a mesterségesen épített, hihetetlen kinézetű és formájú szigetekre. Azomban a figyelem úgy jó, ha azt fenntartják, ezért pedig folyamatosan tenni kell!
2016.03.11-12 amikor megrendezésre került a WORLD DRONE PRIX Dubaiban. (Facebook)


uae-74364.jpg20160302_world-drone-prix-dubai.jpg

Már a beharangozó sem volt egyszerű. Egy versenyautó és egy drón száguldoznak egy kijelölt útszakaszon. Érdemes megnézni, látványos :-)

2016_1_drone_base.jpg

Csak találgatni lehet, hogy végül mennyi pénzt emésztett fel ez az állom. Álom melyben egy világverseny szerepel, Dubai mértékekkel. Csak az összdíjazásra költöttek $1.000.000-t.

Az egész világról 100 csapatott hívtak meg, amiből 32 kvalifikált is. Sok nagy és néhány kevésbé ismert név feltűnt a megmérettetésen. Pl.: Chad Nowak, Mr.Steele, MetalDanny...

3_1_16-wdp16-teams.jpg


maxresdefault_1.jpgA pálya is eléggé rendkívülire sikerült, látszik, hogy mindent beleadtak!

YouTube-on mazsolázgathattok eleget a különböző videók közt, ez szorgalmi feladat :-)
Én egyből az események végére ugranék... Ahogy a verseny sem volt szokványos, úgy a befejezés is rendkívülire sikerült! Ezt a rangos eseményt nem más nyerte, mint egy 15 éves fiú, BanniUK (Luke Bannister) aki félelmetes tempót diktálva maga mögé szorított sok komoly versenyzőt.
Azt hiszem tényleg minden lehetséges!
Öröm nézni egy olyan versenyt, amiben vélhetően még nem a bunda játszik a legnagyobb szerepet. A pilóták gyermeki örömmel hajtották a gépeiket, míg végezetül egy gyerek győzedelmeskedett. Reméljük ezt az élményt és a megnyert $250.000-t arra használja BanniUK, hogy építkezzen belőle és nem leépíti majd ez a hirtelen jött hírnév...
Bízom benne, hogy nagy jövő áll előtte! :-)

screen-shot-2016-03-13-at-9_20_17-am.png

 

Végezetül pedig ne csak külföldről, hanem hazánkról is essen néhány szó! 
A Drone Hungary és az FPVRace Hungary jóvoltából megrendezésre kerül Magyarország első, komolyabb drón versenye, a  Drone Racing Hungary. (Facebook)

2016.04.03-án rendezik meg az első fordulót Velencén, a Velence Korzó homokos partján.
Ajánlom mindenkinek, aki kicsit is komolyan gondolja a versenyzést, hogy ne habozzon benevezni, mert nagy a tét. A versenysorozat végén a győztest automatikusan nevezik a Hawaii csodálatos szigetén, 2016 októberében megrendezésre kerülő, rangos versenyre!

Szóval, töltsétek az akkukat, fényesítsétek a távirányítókat, mert nagy dolgok várnak azokra, akik szeretik a kihívásokat és a drónokat! Legyetek óvatosak és élvezzétek a repülést :-)


u.i.: Ti milyen konfiggal "szálltok" ringbe? 

Tyron_hun

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://quadcopter.blog.hu/api/trackback/id/tr638480456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása